UG "Ponori" Gornji Hrgovi - V. tradicionalna kulturna manifestacija i izložba jela, pića i nošnji Hrvata grada Srebrenika.

FOTO: UG "Ponori" Gornji Hrgovi

 Članovi UG "Ponori" Gornji Hrgovi organizirali su tradicionalnu kulturnu manifestaciju i izložbu jela, pića i nošnji Hrvata grada Srebrenika. 

"Želimo pokazati da na ovim prostorima žive Hrvati i da ti Hrvati nisu izumrli i da postoji tradicija i kultura. Žao nam je što ove godine nismo mogli omasoviti manifestaciju u gradu Srebreniku, na šetalištu, gdje je manifestacija bila planirana za blagdan Uskrsa, pa smo zbog epidemiološke situacije pomjerili za deveti mjesec. Barem ćemo malom krugu prijatelja, poznanika, ljudi iz javnog i političkog života prezentirati svoju tradiciju i svoju kulturu. 

Već duže vrijeme pripremamo od 7 do 10 vrsta rakija i džemova. U zadnja 2-3 dana naše domaćice su se potrudile pripremiti i vratiti nas u nekadašnja vremena s proizvodima i jelima koja su se nekada pripremala. Na manifestaciji ima proizvoda koje su ustupili gosti i prijatelji iz Vukovarsko-srijemske županije" navodi za medije predsjednik udruge građana "Ponori" Slobodan Babić.

Manifestaciju su prvotno organizirali članovi udruge uz podršku grada Srebrenika, a u posljednje vrijeme u organizaciju se uključila i turistička zajednica grada Srebrenika, dijelom Federalno ministarstvo kulture i sporta, kao i određeni pojedinci.

"U planu je omasovljenje manifestacija kroz druženje s Hrvatima Slavonije i s Hrvatima Vojvodine iz Bača. Sklopljena je suradnja s udrugom "Bosanski Hrvati" Soljani, s Agro-klasterom Vukovarsko-srijemske županije i sa Vukovarsko-srijemskom županijom. Želimo okupiti sve Hrvate na jednom mjestu i da to postane tradicija i da to postane zajedničko druženje ne samo Hrvata, nego svih građana grada Srebrenika i Bosne i Hercegovine" završava predsjednik udruge Slobodan Babić.

Danijel Marković

Theme images by hdoddema. Powered by Blogger.